Sigtunastiftelsen visar ”Make Democracy Great Again” under invigningen av Almedalsveckan

15 april 2024 – Video – Aktuellt

Det är med stor glädje och stolthet som Sigtunastiftelsen står värd för visningen av Jan Schermans dokumentär Make Democracy Great Again under invigningen av Almedalsveckan den 24 juni. Filmen visas från Stora scenen klockan 19.00 och följs upp av ett panelsamtal den 25 juni med Jan Scherman, Helle Klein, Jan Eliasson, Annie Lööf, (medverkar digitalt) Camila Buzaglo och Einar Botten.

Programmet för invigningen den 24 juni

Invigningen startar klockan 19:00 den med invigning av det offentliga konstverket Lyssnandet som tar sin permanenta plats i Almedalen. Ett konstverk skapat av Anja och Tomas Örn utifrån Ing-Marie Wieselgrens livsverk. Därefter fortsätter den officiella invigningen, öppen för alla, från Almedalens scen. Invigningen inramas med musikaliska inslag av Gotlandsmusiken.

19.00-19.15
Invigning av konstverket Lyssnandet, med representanter från Wieselgrenstiftelsen och familjen, leds av regiondirektör Stefan Hollmark.

19.20-19.35
Invigning av Almedalsveckan 2024, med ICLD:s generalsekreterare Johan Lilja och Ung Expert.

19.40-19.50
Sigtunastiftelsen tar över scenen som tillsammans med skaparen av Make Democracy Great Again inleder med ett samtal kring hur vår demokrati mår.

19.50-21.10
Filmvisning – Make Democracy Great Again

21.10-21.30
Samtal med gäster om vad vi tar med oss av filmens budskap, vad ska och måste vi göra för att behålla och stärka demokratin i vårt land.

Samtliga tal teckenspråktolkas och textas. Filmen har svenska undertexter.

Läs mer om Sigtunastiftelsens program i Almedalen